Tips voor uw Corsica-reis

Corsica is echt een paradijselijk eiland. Wie denkt dat hier alleen maar fantastische stranden en kristalhelder water zijn, heeft het mis. In mijn eerste bericht op Corsica heb ik al een aantal activiteiten en excursiebestemmingen in Calvi en de Balgne opgesomd. We hebben het onderwerp reistijd en weer op Corsica al besproken. Tot slot wil ik nog enkeletips over Corsica met je delen die je zeker nog niet kende.

Boek huurauto

Als je naar Corsica komt, moet je absoluut een huurauto boeken. Het eiland heeft zoveel mooie hoekjes, talloze kleine dorpjes met heerlijke restaurants en cafés, en stranden en baaien zover het oog reikt. Er is ook een trein die stopt bij tal van stranden, maar dit is niet te vergelijken met een huurauto. Je bent gewoon veel flexibeler en krijgt veel meer te zien. Dit is mijn persoonlijke MUST! Een backdrop zoals op de foto wil je toch niet missen?

Parlez vous français?

Als je geen Frans of Corsicaans spreekt, heb je misschien wat problemen. Je kunt communiceren met je handen en voeten, maar je bent zeker beter af met een paar basisvaardigheden. Philipp had in die tijd Franse les op de middelbare school en volgens hem was zijn Frans très mauvais – wat zoiets als ellendig betekent. Maar het heeft ons toch een beetje geholpen. Gelukkig konden we goed opschieten met Engels.

De juiste schoenen

Corsica is een droomeiland voor een avontuurlijke vakantie Corsica. Zorg ervoor dat je een paar goede sneakers of wandelschoenen meeneemt. Het Forêt de Bonifatu is een ongeveer 3000 ha groot staatsbos in het noordwesten van Corsica en een geweldig natuurspektakel dat u niet mag missen. Op Corsica kun je ook geweldige bergen beklimmen, wandelen of fietsen. Zelfs als je niet van plan bent om aan lichamelijke activiteit te doen, kan ik sportschoenen alleen maar van harte aanbevelen. De schoenen zijn ook een echte aanrader als je onbekende strandbaaien of oude bergdorpjes wilt verkennen.

Zon bescherming

De zon is op Corsica niet te onderschatten. Eigenlijk zou het ons nu al in het hoofd moeten branden dat zonbescherming het hele jaar door echt super belangrijk is. Met zonneschijn en toch uren strandbaden! Het is daarom essentieel om voldoende zonbescherming mee te nemen! Ook SPF 50 en altijd opnieuw aanbrengen – vooral als je de hele dag weg bent geweest. ’s Avonds in het hotel ervaar je meestal een nare verrassing op je nek, schouders of hiel.

Let op parkeertarieven

Zorg dat je altijd voldoende kleingeld bij je hebt. Bij veel strandbaaien moet je parkeergeld betalen om je auto te parkeren. Het bedrag varieert echter sterk van gratis tot 2 euro voor de hele dag of zelfs 5 euro. Dat waren we op onze eerste dag helemaal vergeten en hadden nergens informatie gelezen, dus konden we natuurlijk omdraaien. De volgende pinautomaat liet ook lang op zich wachten. Neem daarom meer contant geld of kleingeld op. Je zult het zeker nodig hebben!

Strand scouting

Corsica heeft talloze prachtige stranden. Er zijn ook talloze kleine baaien die alleen over heuvel en dal kunnen worden bereikt! Maar dan ben je bijna helemaal alleen. Neem het iets verder gelegen of rotsachtige pad en loop gewoon langs de talrijke toeristen en kijk wat je te wachten staat. We hebben dit op bijna elk strand gedaan dat we hebben bezocht en we zijn nog nooit teleurgesteld geweest. Maar integendeel. Buiten het schot kom je meestal maar een paar Corsicanen tegen, die natuurlijk ook de truc gebruiken en blij zijn om een ​​paar rustige uurtjes alleen aan zee door te brengen.

Scroll naar boven