Qatar, niets dat je verwacht

Tussen kamelen, moskeeën en luxe boetieks is Qatar, met name Doha, zeker een bezoek waard. Vorm je eigen mening en dompel je onder in een fascinerende wereld.

Qatar is geen onbekende meer op de kaart, de staat is al jaren uitgegroeid tot een geheime tip voor iedereen die kennis wil maken met de bijzondere mix van moderne stad en gevarieerde cultuur en traditie. De moderne metropool Doha is booming, overal wordt gebouwd en er is altijd wel iets nieuws te zien. Kamelen, moskeeën en luxe winkelstraten – een vakantie in Qatar biedt een breed spectrum tussen originaliteit en moderne tijdgeest. Islamitische tradities worden gecombineerd met hedendaags cultureel erfgoed en de natuur biedt fantastische uitzichten.

Qatar is een Arabisch schiereiland waarvan het landschap bestaat uit woestijn en een lange kustlijn aan de Perzische Golf met stranden en duinen. Ook de hoofdstad Doha ligt aan de kust en daar wonen de meeste van de ongeveer 2,7 miljoen inwoners.

Kunst en cultuur

Het culturele leven van Qatar speelt zich voornamelijk af in de hoofdstad Doha. Ervaar de Souq Waqif met zijn typische goederen van een Arabische markt, zoals gouden sieraden, kleding, specerijen, snoep tot dure Arabische paarden en bliksemsnelle valken. Authentieker kan het niet, het ruikt er naar rozen, thee, koriander en kardemom en overal hoor je het gebabbel van kooplieden. Als je de hitte van de dag wilt vermijden, kom dan ’s avonds naar de bazaar – tussen 19.00 en 23.00 uur is er het meeste te zien.

Nog meer cultuur is er in het Museum voor Islamitische Kunst. Bewonder de schatten van moslimdynastieën uit drie continenten. Of ga je liever exclusief shoppen? Dan is de Villaggio Mall een aanrader. Met zijn grachten, bruggen en gondeliers voel je de flair van Venetië.

Er is zoveel te zien

Maak een wandeling langs het water langs de 7 kilometer lange boulevard Corniche. Er zijn geweldige uitzichten op de indrukwekkende skyline van de stad en je komt langs het Emir’s Palace, de Burj Doha en vele andere stadsoriëntatiepunten.

Natuurlijk mag u ook de omgeving van Doha niet missen. Beleef een natuuravontuur in de woestijn. Verken de zandwoestijn per jeep of op een kameel. Onze tip voor jou is een privé desert dinner, deze ervaring vergeet je nooit meer.

Qatar is ook zeer geschikt voor zwemliefhebbers. De kustlijn van 560 km met ondiep water en talrijke baaien nodigen uit om te zwemmen en te ontspannen. Katara Beach ligt bijvoorbeeld heel dicht bij Doha. Al Khor Beach, 50 km ten noorden van Doha, is ideaal voor alle watersportliefhebbers. Hier vindt u optimale omstandigheden voor sporten zoals jetskiën, parasailing of duiken. Ook golfliefhebbers komen aan hun trekken. Qatar heeft 4 golfbanen, waarvan de Doha Golf Court de beste is.

Een ander hoogtepunt is het kunstmatige eiland The Pearl, dat ongeveer 330 meter van het vasteland en ongeveer 11 km ten oosten van Doha ligt. De “Arabische Rivièra” wordt gekenmerkt door jachthavens, gerenommeerde hotels en een elegante boulevard aan het water. ’s Avonds kun je het beste in een van de chique cafés zitten en mensen kijken. Dan worden de straten een podium voor de jonge Katari in hun luxe sportwagens – alle modellen, RS-versies en M-versies van de grote Duitse automerken zijn hier natuurlijk vertegenwoordigd.

Scroll naar boven